ERVARINGEN

OKtober 2018, Sri LANKA & Malediven

DAAR Reizen heeft onze droomreis naar Sri Lanka en de Malediven tot in de puntjes geregeld en alle onze overnachtingen overtroffen. Voor een onbezorgde reis en oprecht advies moet je bij DAAR zijn! 

Advies aan de hand van je wensen, goede gesprekken en een voorstel op maat. Leuke en nuttige to do tips! 

 

Dankzij DAAR hebben wij de mooiste plekken van Sri Lanka gezien, op plekken geslapen waar wij anders niet terecht waren gekomen en als afsluiter op de Malediven ultiem geschikt. 

Wij raden het iedereen aan, laat DAAR je verassen! Daar krijg je zeker geen spijt van. 

 

 - Sanne en Klaas Vilé


Augustus 2018, SPANJE

Waar moet je zijn voor een goed georganiseerde reis op maat? Nou DAAR!

Michelle heeft onze reis naar Valencia, Sant Pere Pescador en Girona tot in de puntjes voor ons geregeld: vliegreis, treinreis, fietstocht, suggesties voor bezienswaardigheden…..

Dankzij DAAR hadden we een prachtige vakantie. Sterk punt: overleg over de mogelijkheden.

Onze hotels lagen centraal en waren verzorgd.
Bedankt!

 - Ad en Cobie Kelder


Juni 2018, Andalusië

In slechts enkele vrije dagen bleek het mogelijk om met vriendinnen een prachtige toer door Andalusië te maken, met dank aan Ingrid voor het uitzoeken en plannen.  

 

Aankomend op Malaga konden we direct naar zee en lunchen op het strand. Van daaruit met huurauto een aantal van de 'Pueblos Bloncos' bezocht via een schitterende route door de Sierra de Grazalema. Van deze typische dorpen met hun eigen geschiedenis is Ronda, gebouwd aan de kloof El Tajo wel bijzonder indrukwekkend. 

In een aantal dorpjes waren ze bezig met de voorbereidingen (op zaterdag) of de viering van Corpus Christi (op zondag). De mensen waren hierbij feestelijk, vaak traditioneel uitgedost, bloementapijten waren aangelegd, in Zahara waren de smalle straatjes zelfs dik bezaaid met groene halmen, wat getuigde van de in eer gehouden traditie. 

Onze hoofdbestemming Sevilla is een mooie, sfeervolle stad met historische maar ook supermoderne gebouwen, de rivier met actieve watersporters, de charmante oude binnenstad met smalle straatjes waar tot laat leven is. De flamenco dansers hier zijn expressief maar laten zeker ook een indruk na. Ondanks zoveel te zien was er regelmatig tijd voor terrasjes en tapas, waarbij de tips en aanraders van Michelle zeer nuttig waren.

Mede dankzij de inbreng van DAAR leek de reis langer te duren omdat we genoten van elk moment.

- Christel en Nicole


MAART 2018, JORDANiË

Als je vertelt dat je naar Jordanië op vakantie gaat is de reactie van mensen vaak of het er wel “veilig“ is.  Eigenlijk heel verwonderlijk want Jordanië komt bijna nooit negatief in het nieuws.  Ook  vrouwen kunnen goed alleen reizen, het is er veiliger dan in menig Westers land.

 

Je kunt natuurlijk heel makkelijk een groepsreis boeken,  maar als je het op prijs stelt om  zelf je tempo te bepalen en veel contact te hebben met de lokale bevolking, dan is een vakantie via DaarReizen een uitkomst. We hadden veel op ons verlanglijstje staan, Petra, de Dode Zee, Dana, Madaba, archeologische opgravingen etc.  Ingrid heeft dit allemaal haarfijn voor ons uitgezocht. 

 

Hoogtepunt voor ons was Feynan Ecolodge,  prachtig gelegen in een natuurreservaat. Weliswaar moet je even flink in de buidel tasten, maar wat je er voor krijgt is onvergetelijk. Je geld wordt in ieder geval goed besteed want de lokale bevolking, de Bedouinen, maken deel uit van deze onderneming en hun cultuur wordt mede door deze inkomsten in stand gehouden. 

 

Slechts 10 dagen waren we in Jordanië  maar in die tijd hebben we ontzettend veel gezien. De wegen zijn uitstekend onderhouden en onze huurauto bracht ons overal. Behalve in de woestijn, daar moest een jeep met gids aan te pas komen! Wat een prachtig land en wat een gastvrije mensen. Waar je maar komt roepen de mensen: “Welcome in Jordan”, en ze menen het ook! Kortom, een fantastische ervaring! 

- Familie Huiskens


FEBRUARI 2018, EEN LANG WEEKEND IJSLAND MET VRIENDINNEN.

Op nog geen 4 uur vliegen waan je je in een compleet andere wereld; IJsland. Er lag een dik pak sneeuw, maar gelukkig had onze huurauto spijkerbanden! In slechts een paar dagen hebben we, ondanks de besneeuwde wegen, veel moois mogen ontdekken: prachtige watervallen, zwarte stranden, kraters, geothermische velden, geisers, etc. En natuurlijk konden we ons onderdompelen in de gezelligheid van de hoofdstad Reykjavik, met de hippe winkeltjes en het heerlijke eten. 

 

Wat een bijzonder mooi land, haast buitenaards! Bedankt Ingrid, voor al het geregel en voor de gouden tip om Google Maps te gebruiken, ( werkt zelfs in een sneeuwstorm), maar.....hoe zou het er toch in de zomer uitzien? 😊

-Christel en Nicole


AUGUSTUS 2017, 3 WEKEN INDONESIË

Terwijl DAAR Reizen alleen nog maar een gedachte was, heeft onze (schoon)zus en tante Ingrid voor ons een onvergetelijk mooie reis uitgestippeld. Wij, een gezin van man, vrouw en twee tienerdochters met zeer uiteenlopende interesses. Voor het eerst zouden we een verre reis gaan maken en Ingrid bood aan om deze voor ons samen te stellen. Alles werd keurig aan ons voorgelegd voordat er ook maar iets werd vastgelegd en langzaamaan ontstond er een prachtige rondreis door Indonesië. Aan ieder detail werd gedacht en zo gingen we goed voorbereid op reis. Ingrids betrokkenheid bleef gedurende de hele reis. Te allen tijde stond ze, per app, paraat. De reis was zeer gevarieerd, van jungle tot sjiek hotel. We zijn geweest op Sumatra, Java, Bali en Gili Air en ieder eiland bevatte zijn eigen schoonheden maar overal was de bevolking zeer gastvrij, warm en zorgzaam. Wij hebben drie geweldige weken gehad mede dankzij onze reisplanner, Ingrid!

-Familie van Bokhoven